SAJTÓSZEMLE

Elkezdődött a Fidesz végjátéka? (Népszava Online, 2016.04.11.)

00315362_nepszavaA jól szervezett civilek kiszoríthatják a közösségi terekből a Fidesz-t és csatlósait, de sokkal több pénz kellene a kormány médiafölényének ellensúlyozására, hogy a kampányban győzhessen az ellenzék, és helyreállítható legyen a jogállamiság. Ezzel a munkával nem lehet várni – jelentették ki a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért (KARD) Egyesület szombati rendezvényének előadói a kormányzás félidejét értékelve, a módszerekben azonban nem volt egyetértés közöttük.

tovabb_gomb

 

Majtényi: 2018-ban már késő lesz cselekedni (Klubrádió, 2016.04.10.)

12916693_938832886229786_4806450391121030309_o

 

A Fideszt 2018-ban akkor lehet leváltani, ha előzőleg komoly politikai vereség éri – mondta Majtényi László egy budapesti kerekasztal beszélgetésen.

tovabb_gomb

 
 
 

KARD: Félidő a pokolban (ATV Híradó, 2016.04.09. 11:28 – 14:29 percig)

atv

Félidő a pokolban – ezt a címet adta a mai beszélgetéséhez a Magyar György által létrehozott Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület.

tovabb_gomb

 

 

Magyarországon a jogalkotás vált jogellenessé (Népszabadság Online, 2016.02.20.)

nepszabilogo-300x200A Magyar Köztársaság olyan állammá alakult, amelyben a jogállamiság, a jogbiztonság semmivé lett, s a jogalkotás is jogellenessé vált – állítja a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület. A ciklus félidejében arra figyelmeztetnek, hogy a jelenlegi kormányt csak olyan választási szövetség győzheti le, amelyhez a teljes demokratikus ellenzék csatlakozik.

tovabb_gomb

 

A KARD Egyesület: Összefogás kell a diktatúra ellen (Gépnarancs, 2016.02.20.)

kard

 

 

Országunk a FIDESZ-KDNP koalíció kormányra kerülése óta a demokráciából a diktatúra irányába halad.

tovabb_gomb

 
 

Beszélgetés a kivándorlásról (ATV Esti Híradó, 2015.11.07. – 5:37 – 8:25 percig)

atv_hiradoJelentősebb problémának tartja Újhelyi István az ország szempontjából a magyarok kivándorlását, mint a menekültügyi kihívásokat. A Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület találkozóján a kivándorlás főbb okai között többen az alacsony béreket, a magas adóterheket és a közéletet átszövő korrupciót emlegették.

tovabb_gomb

 

És kivándorolt 500-600 ezer emberünk (MIX Magazin, 2015.11.05.) 

Immár második fórumát tartja szombaton a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért (KARD) Egyesület Óbudán, a Selyemgombolyítóban. Ezúttal a kivándorlás a lesz a téma, mint a társadalom egyik, ugyancsak égető problémája. A fórum főelőadója ezúttal Újhelyi István, az Európa Parlament képviselője lesz, aki ez ügyben már több javaslatot is letett az asztalra.

tovabb_gomb

 

Kard ki KARD (MIX Magazin2015.10.06.)

Civilek találkoztak szombaton a Selyemgombolyítóban, hogy a menekültválságról vitatkozzanak, s a Magyar György által életre hívott KARD (Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért) egyesület meghívót küldött pártoknak, egyesületeknek, szakértőknek. Furcsamód a pártok távollétükkel üzentek, csak a Jobbik és az MSZP képviseltette magát. Talán nem bánták meg, bár Mirkóczki Ádámot (Jobbik) két szakember is kiigazította.

tovabb_gomb

 

Első KARD a migránsválságról (Lánchíd Rádió, 2015.10.05.)

lanchid_radioAz új civilszervezet alakuló ülésére több pártból is meghívtak politikusokat, de jelen voltak közéleti szereplők, egészségügyi szakemberek, határőrök és biztonságpolitikai szakértők is, hogy elmondják a migránsválsággal kapcsolatos eddigi tapasztalataikat és javaslataikat.
 

tovabb_gomb

Magyar György nyilatkozata (Klubrádió, 2015.10.05.)

mgy_2

 

“A DEKA nagyon jó szándékkal alakult meg, de akkor is fölvetettük néhányan, hogy így nem lesz működőképes, hatékonyabbá akkor lehet tenni, ha egy kicsit intézményesül…”

tovabb_gomb

 

Konferencia a menekültkérdés problémáiról (Hír TV, 2015.10.04.)

kard_1_forum_5

“Megszólítottuk a kormánypártokat, és megszólítottuk az összes parlamenti és parlamenten kívüli erőt , civil szerveződéseket is, és rájuk bíztuk, hogy küldenek-e reprezentánst…”

tovabb_gomb

 

Együttműködés nélkül nem lehet kezelni a helyzetet (Hír TV, 2015.10.04.)

kard_1_forum_4

A menekültkérdés lehetséges megoldásairól tanácskozott több párt, civilszervezet és egyesület képviselője. A konferencia résztvevői abban egyetértettek, hogy együttműködés nélkül nem lehet kezelni a helyzetet.

tovabb_gomb

 

Kard ki kard! Az Együtt megfutamodott a Jobbik elől, de Havas Henrik nem (Alfahír, 2015.10.03.)

A korábban feketeruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária, Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi szóvivője, Kovács László volt külügyminiszter, Lengyel Róbert Siófok polgármestere, Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, Havas Henrik újságíró, Magyar György ügyvéd, Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője is részt vett …

tovabb_gomb

Fórum a menekültekről (ATV Híradó, 2015.10.03. – 11:06 – 13:24 percig)

kard_1_forum_2

A rendőrségi és titkosszolgálati jelentések már évekkel ezelőtt jelezték, menekülők tömegei jelenhetnek meg Magyarországon. Ennek ellenére az állami vezetők nem készültek fel a válság kezelésére. Egyebek mellett ez is elhangzott a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület  első fórumán.

tovabb_gomb

 

Elszállt a DEKA-Főnix, megalakult a KARD ( Index, 2015.10.03.)

kard_1_forum_1

A DEKA-renitensekből alakult KARD Egyesület megtartotta első fórumát, amin szakemberek és politikusok beszélgettek, vitatkoztak a menekültválságról.

tovabb_gomb

 

Magyar György nyilatkozata (Klubrádió, 2015.10.01.)

mgy_1“Ez az Egyesület többek között azért jött létre, mert azt gondolja, hogy ebben az országban vannak olyan fontos ügyek, amelyeket nem csak a pártok képesek megoldani, és az egész Egyesület létrehozásának is ez volt az alapvetése, hogy a részvételi demokráciát erősítse, nem pedig a képviseleti demokráciát, ami – mint látjuk – Magyarországon elég fals módon működik.” 

tovabb_gomb

 

Kerekasztal a menekültkérdésről (MIX Magazin, 2015.09.30.)

A Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD ) szombaton tartja az első rendezvényét, s ezen a menekültkérdés problémáit és lehetséges megoldásait beszélik meg a meghívott vendégekkel, parlamenti és parlamenten kívüli pártok, civil szervezetek és egyesületek képviselőivel.

tovabb_gomb

 

Közröhej: Torockai Lászlóékat hívta meg „szakembernek” a balliberális klub (Nyugati fény, 2010.09.30.)

kard_1_forum_0

 

Ez már a vég: a szárszói gerontokrácia legújabb fórumára Torockai Lászlót, Z. Kárpát Dánielt és Papp Réka Kingát hívták el “szakemberként” megbeszélni a menekültügyet.

tovabb_gomb