KARD 8. – “Elveszti közpénz jellegét” – a “törvényes” lopás és korrupció országa

803d98dfbfd77a2676f5af8c5e03e992_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67

KARD 8.

“ELVESZTI KÖZPÉNZ JELLEGÉT” – a “törvényes” lopás és korrupció országa

Időpont: 2016. május 7., szombat 10.00 – 14.00 óra

Helyszín: Selyemgombolyító Rendezvényház, 1033 Budapest, Miklós tér 1.

A kerekasztal felkért résztvevői:

 • Dr. Bodnár Zoltán, jogász és bankár, az MNB volt alelnöke
 • Dr. Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője
 • Horváth András, volt NAV-os
 • Dr. Ligeti Miklós, jogász, a Transparency International jogi igazgatója
 • dr. Magyar György, jogász
 • Dr. Róna Péter, közgazdász, jogász, az Oxfordi Egyetemen a Blackfriars Hall tanára
 • dr. Tóth Bertalan, jogász, politikus

A beszélgetés moderátora: Vicsek Ferenc, rádiós műsorvezető

tablo2a
A rendezvény felvételről hamarosan megtekinthető!

 

Program:

09.30 – 10.00 – Regisztráció
10.00 – 11.30 – Kerekasztal beszélgetés
11.30 – 12.00 – Interjúkészítési lehetőség / Szünet / Büfé
12.00 – 14.00 – Kérdések – válaszok – összegzés – zárszó

 

Selyemgombolyító Rendezvényház, 1033 Budapest, Miklós tér 1.

terkep

Megközelítés: A helyszín jól megközelíthető mind tömegközlekedéssel, mind személyautóval. A Szentendrei úton a 86-os, a 106-os és a 206-os buszok megállóitól, valamint az 1-es villamos és a szentendrei HÉV Szentlélek téri megállóitól csupán pár perc séta. A személygépkocsival érkezők számára az épület előtt és mögött is találhatóak parkolóhelyek.

2 Comments on "KARD 8. – “Elveszti közpénz jellegét” – a “törvényes” lopás és korrupció országa"

 1. Idézet a január 14-én a Legfőbb Ügyészséghez beadott Közösségi Feljelentésből:
  2. – Feljelentés Matolcsy – MNB vezetőség ellen, az elszámolási és forintosítási törvény súlyos jogsértései miatt;
  Az MNB mellékletben felsorolt vezetői, állami korrupcióból eredően, vagy szakmai alkalmatlanságuk folytán, teret engedtek a deviza alapú csalás áldozatait ismételten meglopó banki eljárásoknak.
  Feljelentést teszünk Dr. Matolcsy György MNB Elnök, Dr. Balog Ádám, Dr. Gerhardt Ferenc, és Dr. Windisch László MNB Alelnökök ellen, vélelmezhetően a 2012. évi C. törvény (Btk.) 282. § (1) a.) és c) szerint minősülő bűnpártolás, a 305. § szerint minősülő hivatali visszaélés bűntette miatt.
  Ahogyan a sértettekkel szemben a kúria fogalmaz: „általánosan tájékozott, ésszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó”-t feltételez, úgy mi is joggal vélelmezhetjük a „szakmailag kiemelkedően képzett, az általánosnál jobban tájékozott, ésszerűen figyelmes és körültekintő átlagos banki elnök/alelnök” létezését.
  A rendelkezésünkre álló több mint 1500 egyedi szerződés alapján általam számolt átlagos túlfizetés ideje 14,5 hónap.
  A rendelkezésünkre álló több mint 1500 egyedi szerződés alapján általam számolt csak az elszámolásból eredő új bűncselekmény károkozása: minden 100 chf kölcsönre 3.284 Ft kárérték jut.
  Nevezett bankvezéreknek kötelessége a hatályos magyar jog betartatása; szakmailag pedig elvárható a jogismeret és a matematikai – pénzügyi jártasság.
  Nevezett bankvezérek nem utasíthatták volna a polgári jog testületeihez a nekik százas nagyságrendben megküldött, melléket panasz leveleinket – ez egyértelműen bűnpártolási szándékot vélelmez.
  Nevezett bankvezéreknek észre kellett volna venniük az elszámolások durva banki atrocitásait, jogsértéseit:
  a sértettek személyiségi és rendelkezési jogainak semmibe vételét; a valutánk feletti rendelkezési jog elvonása; a képviseleti jogunk korlátozására tett kísérlet; emberi jogaink sérelme.
  az egyszeres állítólagos levonás valótlanságát; lásd az új bűncselekmény feljelentésünket.
  a járulékos – tehát az elszámolásból következő – késedelmi díjak és jogtalanul elkezdett végrehajtások károkozását;
  a bankok ügyfeleiket megtévesztő, jogi megtévesztéseit; A bankok – az MNB is! – mind az elszámolás elleni panaszleveleinkre, mind az Elállási Nyilatkozatainkra a hatályos jogrenddel ellentétes, megtévesztő és tudatosan félrevezető „jogi” magyarázatokat, érveléseket küldtek ki tisztességes korrekt válaszadás helyett. A jogban járatlan hétköznapi emberek becsapása és megfélemlítése az egyértelműen látható céljuk.
  Az Ügyészség elutasította a feljelentést bűncselekmény hiányában.
  Idézet a készülő ismételt feljelentésünkből:
  A Matolcsi bűncselekmény lényege:
  Álláspontom szerint Dr. Matolcsy György MNB Elnök, Dr. Balog Ádám, Dr. Gerhardt Ferenc és Dr. Windisch László Alelnökök legalább eshetőlegesen egyértelműen részesei a következő logikus, minden elemében, valamint összességében vélelmezhető és megvédhető bűncselekmény komplexumnak.
  Nevezett személyeknek a részükre név szerint, százas nagyságrendben megküldött Panasz leveleink alapján tudniuk kellett, hogy a deviza alapú jogügyletek büntető eljárás alatt állnak. A nyilvános Közösségi Feljelentés dokumentumaink alapján, senki nem kérdőjelezheti meg a deviza alapú csalás maffia bűncselekmény alapos gyanúját, aki nem tudja első lépésként bemutatni a „deviza alapú” illetőleg a „deviza nyilvántartású” jogügyletek szerződéskötéskori jogszabályát, vagy azt az áldozatok által az ajánlattételkor aláírt dokumentumot, melyben a bank részletesen tájékoztatja ügyfeleit e „szerződés szabadsága” alapján létrehozott, új, kísérleti jogügyletek definíciójáról és részletes szabályairól. A bűnpártolás alapos gyanújának ténye, fenti személyek igen magas pozíciója következményeként egyértelműen fennáll.
  Az első pont alapján fenti vezetőknek tudniuk kellett volna, hogy az alapos gyanú szerinti FORINT kölcsönök elszámolása nem igényelhet semmilyen devizát.
  Vélelmezhető, hogy az MNB első számú vezetői egy háttéralkuban vették rá a kereskedelmi bankokat, hogy piaci áron vásárolják meg az igen nagy nagyságrendben – mintegy ezer milliárd forint, azaz 4 milliárd svájci frank összegben – átadandó, a monetáris feladat és a társadalmi érdek szempontjából haszontalanul mobilizált, nem értékesítési célú MNB devizatartalékból származó devizát.
  Matolcsynak és politikusi körének ismeretei alapján előkészíthették a jegybank törvény átalakítását, amely alapítványok és gazdasági társaságok segítségével lehetővé teszi a közpénzeknek, az ismeretségi körükben történő magánpénzzé alakítását tiszteletdíjak, munkabérek, tanulmányok, támogatások finanszírozásával, és más „láthatatlan és megfoghatatlan” költséggé alakításával.
  Az árfolyamnyereség mintegy 400 milliárd forintra tehető összegének kitalicskázása már megkezdődött – ez külön eljárás tárgyát kellene hogy képezze.
  A bankok ellentételezésként Matolcsyéktól vélelmezhetően az elszámolás folytán megállapított „tisztességtelenül felszámolt összeg” – magyarul fogalmazva a devizás áldozatoktól a múltban már ellopott összeg – 2015.-ben történő ismételt ellopásának MNB általi leplezését kapták meg közel 800 milliárd forint összegben.
  Azt a tényt, hogy a bankok a „tisztességtelenül felszámolt összeget” nem fizették ki a tulajdonosaiknak, és nem az induló egyenleg „tisztességtelenül felszámolt összeg” levonása után létrejött új egyenlegből vonták le, s ezzel az eljárással ismételten meglopták az áldozatokat, a kiemelkedő szakmai kompetenciájú MNB vezetőknek azonnal észre kellett volna vennie, és meg kellett volna akadályoznia. Mivel ez még a januári feljelentésünk után sem történt meg, az eshetőleges bűnösség egyértelműen bizonyítható, az alapos gyanú megáll.
  Amennyiben lehetőséget adnak, bemutatom, vagy felolvasom a Legfőbb Ügyészségnek megküldött dokumentumot. A mobilom: 0630 217 7719 A munkámról egy nyilvános videó:https://www.youtube.com/watch?v=zzx1l-EOnj0

 2. Magyar Bálint maffiaállam koncepciójával teljesen egyetértek, csak egy kicsivel továbbléptem. Az én maffiaállam kronológiám a következőképpen néz ki:
  1989-90 A liberális kapitalizmus társadalmi-politikai rendszerváltása, azonban a teljes gazdaság kapitalista átalakulása nélkül.
  1998.-ig A rendszerváltó elit önmagát bebetonozó váltópárti berendezkedése. A kollaboráns értelmiség oldalankénti megszerzése.
  2004.-ig Nyílt érdek „szakasztás – törés”, az oszd meg és uralkodj rendszerváltás, a rendszerváltó eliten belül.
  2004.-től Az induló maffiaállam kiépítésének megkezdése a bankármaffia politikusainak felügyelete alatt.
  2010.-től Az alkotmányos jog és normarendszer nyílt sárba tiprása – a politikusi maffiaállam nyilvános és erőszakos kiépítésének kezdete.
  2012. Az alaptörvényes politikusi maffiaállam kiteljesedése, az alkotmányos demokrácia maradék látszatainak felszámolása.
  2014. A csányi-bankszövetség bankármaffia hatalomátvétele. „Kilövési engedély” a politikusi hatalomnak a nyilvános lopásra. A bankári maffiaállam győzelme, kiteljesedése; a politikai oligarchákkal való leszámlás (Simicska és a fidesz oligarchák legyőzése, majd átállása.)
  2018. Vélelmezhető a csányi-bankszövetség bankármaffia által kiállítandó teljesen ismeretlen szakemberek hatalomra kerülése; a nemzetközi pénzhatalom teljes és visszavonhatatlan uralma a nemzet felett.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*