Oláh Benjámin beszéde – 2016. március 15. Hősök tere

167102_105724746171511_8363975_n

Szervusztok!

Miskolcról jöttem, ahonnan indultak a tanárok! Miskolcról jöttem, hol Pilz Olivér mögött már csak a tábla van és igen, Miskolcról jöttem, ahol először lobogtak a fehér szalagok!
Összejöttünk, hogy emlékezzünk! Emlékekkel megszólítsuk a jelent, mert feladat van, nem kicsi, feladat mely 168 éve s most is lobog: szólni fülekbe, szólni lelkekbe -Talpra magyar, hí a haza, itt az idő most, vagy soha!

A 1989-ben elnyert szabadságunkat veszély fenyegeti. Nem vigyáztunk rá, mert úgy gondoltuk közös kincsünk, minden magyar kincse ez! Ám most látnunk kell, hogy vannak olyan emberek, kik a demokráciát semmire nem tartják, és személyes gazdagodásuk érdekében akár erőszakot is tesznek rajta, s hazánk szabadságát, akár védtelen nőt megbecstelenítik. Ismét válaszút elé állított bennünket a zsarnoki hatalom: Rabok legyünk vagy szabadok, ez a kérdés, válasszatok:
A magyarok istenére esküszünk, esküszünk hogy rabok tovább nem leszünk!

Büszkeséggel nézek rátok, kik nem félve a hatalom barbárságától, bátran álltok ki a szabadság eszményéért! Sokan mondják: „ej, ráérünk arra még”, vagy gyáván szűkölve s féltve baksisuk, pirítanak : mire e zendülés! Hát adjunk választ együtt nekik, kik elnézik közös Hazánk kifosztását:
sehonnai bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer, kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete!
A magyarok istenére esküszünk, esküszünk hogy rabok tovább nem leszünk!

1989-ben a Berlini fal lebontásakor Magyarország a demokratikus Európa első számú hőse lett! Büszkeség és remény-e két szó jelentette Magyarnak lenni! S ím 27 év után Magyarország összetörve, a pártos megosztottságtól végzetesen legyengülve pusztul! Túszul ejtette saját méltatlan politikai elitje! Magyarország a nemzetközi világban a korrupció, a csalás, a megfélemlítés, a gyűlölet, a rasszizmus és a demagógia szégyenletes bélyegét viseli! De MI, kik szeretjük hazánkat, MI, kik tudjuk mit jelent EURÓPAINAK lenni, megmutatjuk az utat vissza a szabadság honába:

A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy híréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

A jelenlegi hatalom mérhetetlenül buta és primitív agresszivitása félelmet kelt sokakban! Tudjuk, semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, akár maffia eszközökkel is élnek, csakhogy hatalmukat megtartsák! Tudjuk, sokan fognak e küzdelemben sérülni: állásukat veszítik el, egzisztenciájukat bukhatják! Láthatjuk, a hazug rágalmaknak akár Kossuth díj is lehet a Júdáspénze! S nem feledhetjük e harc halottait sem: Váradi Andrást, az alcsútdobozi juhászt, vagy KOMÁROMI ANDRÁST, KINEK MINDÖSSZE ANNYI BŰNE VOLT, HOGY ELLENÁLLT AZ ÁLLAMHATALOM MOHÓSÁGÁNAK! S nem feledhetjük a sok kisemmizett devizahitelest kiknek vérén urizál és nábobot tettet a Nemzetet csúfoló bank fékevesztett fura ura! Nem feledjük a földjüktől, barmaiktól megfosztott gazdákat, kik lehajtott fejjel mit sem mondhatnak családjuknak a jövőről! Nem feledjük a rokkantakat, kiknek nyomorúságán tort ül a lelketlen hűbéri világ.
Nem feledjük a hamis brókerek és korrupt politikusok összejátszásán pénzüket s nyugalmukat vesztett kisembereket! S nem engedhetjük el a pedagógusok kezét, kikre száműzetést mért a dölyfös semmirekellő politika, csak azért, mert szakmájuk tisztességét a gyáva szolgaság elé helyezték!

S nem hagyhatjuk el az ápolókat, kiknek tehetetlen szomorúsága a betegek fájdalmával vegyül-csak hogy hitvány nagyurak stadionok páholyában pöffeszkedhessenek!
Kiállunk értük, nem félve senkitől és semmitől, s ha sokan elbukunk is, emlékünk bírja majd a próbát:

Megcselekedtük, mit megkívánt a haza!
Hisz miénk a díj, melynél nagyobbat ember nem birtokolhat- a jövő becsületét, gyermekeink, unokáink boldogságát!

Hol sírjaink domborulnak,
Unokáink leborulnak,
És áldó imádság mellett
Mondják el szent neveinket.

A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

Be the first to comment on "Oláh Benjámin beszéde – 2016. március 15. Hősök tere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*