Juhász Zoltán (Shepherd) beszéde – 2016.03.15. Hősök tere

10997611_784997271609639_3696952167317483883_n

Sziasztok!

Mivel nem ismerhet mindenki, újra bemutatkozom: Juhász Zoli vagyok. A becenevem Shepherd. Társaimmal hónapok óta járjuk a vidéket, és kisgazdaságokat építünk a rászoruló családoknak.

Ma 2016. március 15. van. Ma százhatvannyolc éve, hogy kitört az 1848-as forradalom. 1848-ban a nemzet lépett egy hatalmasat, mert nem volt jog előtti egyenlőség, nem volt parlament, sajtószabadság… Nem volt tartható a jobbágyság sorsának rendezése, hisz tanulatlan és műveletlen volt a magyarság nagy része!

A kor nagyjai, akik mára történelemkönyveinkben hősökként vannak megemlítve, egy modern, gazdag, európai országot akartak, független nemzeti bankkal, felvilágosult polgársággal, civilizált jogalkotással, szabad és független médiával, korrekt és elszámoltatható országgyűléssel.

1848 nem egy nap története. 1848 igaz történetét nem a Nemzeti Múzeum lépcsőjén írták, hanem a fronton, a falvakban és városokban, ahol tizenhét hónap alatt több mint százezer honvéd, civil, férfi, nő és gyermek halt meg egy eszme, a változás, a szabadság eszméjéért.

A forradalom nem egy perc, nem egy pillanat szentségeként égett bele a magyarság kollektív emlékezetébe, hanem annak a másfél évnek minden csodájával, hősiességével, és kitartásával. Mindezt százhatvannyolc éve, egy jobb élet, egy jobb világ, egy szabad és gondoskodó jövő, egy szabad és gondoskodó ország megteremtése érdekében.

Hm… 168 éve…

Hát akkor jöjjön az, amit én tapasztalok, tapasztaltam meg a mindennapokban, a vidéket járva:

Az idén télen emberek haltak éhen, és fagytak meg az otthonaikban!

Gyerekek százai, ezrei éheznek, tengetik ruha, és cipő nélkül az életüket.

A drog úgy terjed, mint a pestis, és látszat szerint semmi és senki sem állja útját. A statisztikákat hamisítják, mert a valóság a közönyös tömeget durván letaglózná.

Az otthonok öt százalékában nincs víz, ismeretlen a napi higiénia. Nem telik szappanra, mosó- és mosogatószerre! Igen! Ételre sem!

A közmunka filléreivel zsarolnak félmillió embert a modernkor uzsorásai, akiket amúgy mi választunk.

A földeken új földesurak pöffeszkednek, akik boldog örömmel nyugtázzák, hogy egy falat kenyérért lehet napszámost venni!

Mondom! Ezt nem hallomásból mondom! Én ezt a saját szememmel tapasztaltam meg!

Persze! Tudom! Most sokan arra gondolnak: Biztos cigányok! Nos!

A problémák nem ismerik a faji, etnikai, vallási hovatartozást. A nyomor nem nézi ki cigány, vagy magyar… És ez a probléma bizony nem a romák problémája. Ez ma egymillió ember – romák és magyarok – problémája.

…és a közhelyek kapcsán csak annyit. Sok helyen nincs kocsma, mert nincs rá pénz, ezért bezárt. A legközelebbi trafik, ahol cigit lehet venni, harminc kilométerre van!

És ha valami messze van, akkor bizony beszélni kell az orvosi ellátásról is. Ami egy téboly. A megelőző és gyakran a sürgősségi kezelések elérhetetlenek, mert nem tudnak harminc, esetenként hatvan kilométert utazni az ellátásra szorulók!

És ami a talán a legszörnyűbb:

Egyre szélesebb körű az analfabétizmus! Az írás és olvasás problémája – ezt én magam láttam – a fiatal generáció egyre nagyobb hányadát érinti. A valóságot itt is titkolják, mert rémisztő a kép! A húsz év alattiak közül annyian képtelenek értőn olvasni, vagy funkcionálisan használni az alapvető matematikai készségeket, hogy az felmérhetetlen károkat fog okozni a jövőben!

Ismétlem.

Ma 2016. március 15. van. Ez a XXI. század, és Európa közepe! És 168 éve meghalt sok tízezer ember azon eszméért, mely eszmét azóta sem tudta ez a nemzet, ez az ország beteljesíteni.

Évekig tartott, mire ráeszméltem, hogy az egész rendszer a velejéig rohadt! Évekig tartott, mire eljutottam odáig, hogy felismerjem, mit kell tenni, hogy jobb legyen.

…de két nap alatt felismertem, hogy miért nem sikerül.

Hat éve tüntetek Orbán rendszere ellen.

Hat éve mondogatom, hogy funkcionális analfabéták vezetik az országot, akiknek a legfőbb célja, hogy meggazdagodjanak, és ezért semmi sem drága nekik!

Ezernyi alkalommal hallottam egy-egy tüntetés után, hogy: Na, tessék. Megint hazaküldtek!

Mások azt emlegették fel, hogy nem hallottak semmit a jövőről, nem mondta meg senki, hogy mire lehet számítani. Rengetegen ki vannak és ki voltak azon borulva, hogy a tüntetéseknek nincs – szerintük – igazi célja, igazi értelme és igazi eredménye. És nagyon sokan kikérték maguknak, hogy nem történt úgymond semmi!

A valóság az, hogy az 1848-as forradalom ma százhatvannyolc éve tört ki, de csak jövőre, 2017. augusztus 13-án lesz a világosi fegyverletétel 168 évfordulója.

Értitek? A forradalom nem egy napig tartott! Egy forradalmat nem lehet megvívni egy óra, egy nap, vagy egy hét alatt!

Ma forradalomról beszélnek az emberek, de a valóság az, hogy a magyar társadalom majd egésze azt képzeli, a forradalom, a rendszerváltás, a jólét, a csoda olyan gyorsan létrehozható, mintha telefonon rendelne egy pizzát.

Mi a megoldás a jelen problémáira? Hogyan lehet rendszert, és ezzel kormányt váltani?

Először szembe kell nézni a ténnyel: a nagy magyar átlagot nem érdekli az éhező gyermekek, vagy a nyomorgó százezrek sorsa. Baromira tesz rá mindenki, hogy a szülei meghalhatnak egy megfázásba, mert az egészségügyi ellátás kritikán aluli! Senkit sem érdekel igazán, hogy elvették harmincezer ember trafikját, húszezer paraszt földjét, a nyugdíjasok megtakarításait, vagy az állami vagyont!

Naponta tapasztalom meg a közönyt!

A magyarok többségét nem érdekli, hogy a gyermekeik jövőjét elégetik az oktatási rendszer szétbarmolásával, és egy teljes generáció degenerált majmot nevelnek fel a futószalag mellé, vagy közmunkásnak!

És hasonlóan legyint a tömeg arra, hogy mi lesz a sajtószabadsággal, a szabad választások intézményével, az alkotmányos renddel, vagy szinte bármivel, ami amúgy tényleg fontos.

Persze az a szájbahajított vasárnapi nyitva tartás, az marhára foglalkoztat mindenkit! Az fontos!

1848-at ünnepeljük? Mire fel? Azokat az alapeszméket csúfoljuk meg a nemtörődömségünkkel, amely alapeszmékért 48 hősei az életüket adták!

Forradalmat akarsz? Tényleg? És készen vagy a változásra? Kész vagy esetleg meghalni ezért az eszméért? Kész vagy áldozatot hozni? Hiszen csak engem kétszázan küldtek el az anyámba, mert a mai nap nem egy helyen és 15 percig kell megjelenni, hanem van három helyszín!

Tudod mi a valóság? Ha ma betolnánk a Parlamentet a Dunába, összefogdosnánk az összes mocskos véglényt, aki a pénzünkön meghízott az elmúlt 25 évben, akkor sem tudnánk holnaptól jól élni, mert ez nem egy óra, nem egy nap, nem egy hét, nem egy év, de legkevesebb egy évtizednyi monstre meló!

Csináljunk forradalmat? Mégis kivel? Ki az, aki ma ezt komolyan gondolja?

Elmondom a fájdalmas tényt! Papíron az ország fele utálja Orbánt, de ha szellent egy hangosat, halálbüntetésről, migránsokról, a gonosz Európáról, a melegekről, vagy bármilyen egyéb gumicsontról, a népek farokfelvágva követik!

Értitek?

Addig, amíg nem hirdetünk totális ellenállást, addig itt nem lesz változás! És ezek a mocskok ki fogják nyírni a gyermekeink jövőjét!

A tetves valóság az, hogy a jelenlegi problémákat olyan rohadt nagyon, és a magyar emberek nagy többsége olyan magasról leszarja, hogy jelenleg esélytelen nem egy 17 hónapos forradalmat megvívni, de még az is, hogy fél óráig küzdjünk valami emberi dologért!

Csak mondom! Holnap a hatalom engem is szét fog szedni! Ettől te majd megijedsz és cserben fogsz hagyni! Ez borítékolható. Egy ország, ahol az emberek a szájukra vesznek egy Hosszú Katinkát Orbán ellenében, ez simán és tényként elkönyvelhető! És mert engem kicsinálnak, és mert te majd hagyod – mert hagyod -, ezért holnapután téged is ki fognak csinálni! Miért? Megvilágítom.

Itt nem lehet átalakítani, felújítani… Itt már nem lehet rehabilitálni, és újrastrukturálni! Itt rombolni kell. Porig. Felégetni mindent, ami megmérgez, és tönkretesz minket! Ehhez nem elég a vágy! Ehhez akarat kell! Kemény és mély elhatározásra épülő akarat!

A jelenlegi hatalom, a jelenlegi rendszer csak és kizárólag összefogással, új irányelvekre épített, konkrét és világos tervek mentén cserélhető le! Jelzem, ezek a tervek megvannak!

Ez az ország még most is baromi gazdag, tele van remek adottságokkal. Geotermia, biogáz, öt és félmillió hektár termőföld, rengeteg víz. Sorolhatnám… Van lehetőség egy jobb életre! De ehhez dolgozni kell! Eszelősen sokat!

Rendszert akarsz váltani? Kormányt? Hm… Ehhez bizony kelleni fogsz! Ha otthon ülsz és arra vársz, hogy valaki más kikaparja neked a gesztenyét, ha azt hiszed, elég lesz akkor lépned, amikor már valaki más elvégezte a munka dandárját, akkor azt kell mondjam, SEMMI SEM FOG MEGVÁLTOZNI!

A politikai és gazdasági elit tagjait neked kell elszámoltatnod, bebörtönöznöd, vagyonukat elkoboznod. Neked!

Hogy mit kell tenned? Szerveződj csoportokba! Lokálisan mérd fel, hogy mire van szükség, milyen adottságokkal bírsz, és minden akaratotokkal azon kell legyetek, hogy a rendszer urait leváltsátok! Keressétek fel a helyi kiskirályokat, polgármestereket, országgyűlési képviselőket és kérjétek számon a munkájukat, gaztetteiket! Kényszerítsétek őket!

Új világot akarsz? Jobb országot? Tervezz, dolgozz, szakítsd meg magad! Légy része az új rendszernek. Légy fogaskerék a gépben, ami ledarálja, elpusztítja a jelen hibáit, és új holnapot épít! Jelezd, hogy kész vagy lépni! Lesz, aki melléd áll. Itt vagyunk… Segítünk!

Ez nem csak Budapest, és nem csak a vidék dolga. Ez nem egy párt, és nem egy egyesület dolga! Ez mindenki felelőssége, és mindenki jövője. A szüleinkről és a barátainkról van szó. A gyermekeidért kell most végre felállnod és harcolnod! Most légy felelős!

Az ország még most, 25 év rablás után is remek adottságokkal bír. Van remény, van lehetőség, hiszen vannak képzett, és okos emberek, akik – ha végre melléjük állsz – meg tudnak építeni egy olyan országot, amiért már 168 éve is meghaltak százezren!

Most kell cselekedned, mert holnap nem lesz föld, nem lesz víz, nem lesz szabadság, csak egy szűk cella, magas falakkal körbevéve, és az ajtón annyi fog állni: Made in Orbán

Döntened kell. Némán vársz, és tűrsz, vagy felemeled a hangod, és az öklöd? Dönts! Dolgozol, hajtasz, küzdesz, vagy meghunyászkodsz és vársz a kivégzésedre?

Megkérdezlek: Akarsz egy új és jobb világot?

Akarsz egy jobb életet a gyermekednek?

Akarsz egy jobb holnapot a gyerekednek?

Dolgozni is fogsz érte?

Leváltjuk ezt az ocsmány diktatúrát?

Kitartasz hónapokig? Harcolsz, küzdesz egy jobb Magyarországért? Odafigyelsz az elesettek segélykérésére, képes vagy a gyermeked jövőjéért dolgozni?

Akkor dolgozzunk ezen a feladaton! Fogjunk össze! Ha ez az erő a következő napokban, hetekben, hónapokban kitart benned, és ha otthon a hétköznapokban is felvállalod, hogy részese vagy ennek a harcnak, ha képessé válsz dolgozni egy új rendszerért, akkor ezek a mocskok börtönben fognak megrohadni, és a gyermekeinknek egy jobb és szebb világot adhatunk!

Köszönöm, hogy meghallgattatok!

1 Comment on "Juhász Zoltán (Shepherd) beszéde – 2016.03.15. Hősök tere"

  1. Czibik István | 2016-03-26 at 16:16 | Válasz

    Mi a véleményed a http://www.etikuspolitikus.hu honlapon leírtakról.Szerinted is az ott leírtakat kellene követni a poltkusainknak?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*