Havrán Mihály beszéde – 2016. március 15. Hősök tere

10354948_134502196942167_7403332105157266037_n

Orbán az évértékelő beszédében azt mondta, állítsuk meg Európát. Azt az Európát, amely törvényben garantálja a tőke, a személyek, a szolgáltatások és az áruk szabad mozgását, a demokráciát és az emberi jogokat. Az Orbán kormány politikája miatt az Európai Unió az egyik szemét kritikusan mindig Magyarországon tartja, mert Orbánék ki akarják  szakítani Magyarországot az Unióból. A kormány ugyanis nem szeretné, hogy az emberek szabadon vállalkozhassanak, szabadon utazhassanak, s azt sem, hogy a gazdaság által előállított áruk megállás nélkül elhagyják az ország területét Hegyeshalomnál. Mindezt azért teszi, mert számukra nem fontosak ezek az értékek, sőt már szinte kínosak is, ezek ugyanis rajtuk számon kérhetőek.

Mit is jelent nekünk és gyermekeinknek az Európához való tartozás? Nyilván mindenkinek mást és mást, de egy szóval megfogalmazva a JÖVŐT. Orbánék ezt a jövőt akarják elvenni tőlünk. Azt szeretnék, ha keletről fújna a szél, és a fiatalok Azerbajdzsánba mennének tanulni, ott keresnék a boldogulásukat, és az jelentené a jövőjüket.

Ezért nem Brüsszelt, nem az Európai Uniót, hanem Orbán Viktort kell megállítani, mielőtt visszavonhatatlanul tönkre tenné országunkat.

Orbán a Fidesz elnökeként, valljuk be, már nem is olyan fiatal, demokratának pedig végképp nem demokrata, ezek után a Fideszből csak a szövetség maradt, amely arra szövetkezett, hogy az embereket félelembe tartsa, kiszolgáltatottá tegye, és hogy fásultságukban, beletörődésükben már ne is érdekelje őket az, hogy szinte minden napra jut egy korrupció gyanús ügy és lenyúlás.

Orbán szerint a magyar gazdaság jól működik, az emberek jobban élnek, Magyarország jobban teljesít. Ezért ő a kormányülésen már csak motivációs tréninget tart, ahol megmutat képen egy magánszigetet óriási kastéllyal. Mire szinte egyszerre kiállt fel Lázár-Kósa-Szijjártó-Rogán: hiszen ez nagyobb mint Erdogán palotája! Viktor mosolyogva közli: ha kicsit ügyesebben dolgoztok és ebben az országban több és még több ember fog tudni megélni 47 ezer forintból havonta, akkor ezt a szigetet is hamarosan megvesszük magunknak. Orbán szerint az emberek úgy gondolkodnak, hogy eddig is volt valahogy, és ezután is lesz valahogy, ezért följogosítva érzi magát arra, hogy velünk felelősség nélkül bármit megtegyen. Tőlünk elveheti egzisztenciánkat, vagyonunkat, boldogulásunkat, arra azonban nem gondolt, hogy nekünk szinte már csak a jövőbe vetett hitünk maradt meg, és azt tőlünk senki el nem veheti, készek vagyunk érte bármit megtenni, az utcára menni, demonstrálni és Orbánt leváltani.

És nem érkezett meg Orbánéknak a várva várt Moody’s felminősítés sem, és nem azért, mert ne lettek volna elegendő a gazdasági mutatók számai, hanem azért, mert az Orbán-féle kormányzás kiszámíthatatlan, ad hoc jellegű, korrupcióra hajlamos, ezért maradtunk a bóvli kategóriában.

De mi tudjuk, hogy nem az Európai Uniónak van egy bóvli Magyarországa, hanem Magyarországnak van egy bóvli kormánya.

Mondjunk igent Európára, mert nekünk az a jövőnk, és nemet Orbánra, mert ő a fájó múltunk. Ezért az Orbán kormánynak mennie kell, mielőtt végérvényesen visszafordíthatatlan károkat nem okoz Magyarországnak.

Be the first to comment on "Havrán Mihály beszéde – 2016. március 15. Hősök tere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*